Viktor Orban, la Băile Tuşnad

Viktor Orban, premierul Ungariei, a fost în vizită la Băile Tuşnad.

Viktor Orban, premierul Ungariei, a lăudat, la Băile Tuşnad, ideile în materie de combatere a terorismului şi imigraţiei propuse de Donald Trump. Acesta l-a catalogat drept un politician „curajos” şi cerând UE să respecte suveranitatea statelor membre.

„Nu sunt un promotor de campanie al lui Donald Trump. Nu m-am gândit niciodată că voi începe să cred că Trump ar fi cea mai bună opțiune pentru Europa şi pentru Ungaria.

Viktor Orban, la Băile Tuşnad

Dar l-am ascultat pe candidatul la preşedinţia SUA. Trebuie să vă spun că a făcut propuneri de combatere a terorismului. Iar eu cu greu aş fi formulat mai bine ce este necesar pentru Europa”, a afirmat Viktor Orban, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Liderul ungar consideră că Occidentul nu a acţionat în mod inteligent înlăturând regimuri nedemocratice dar stabile. Cum ar fi în Libia, Siria şi Irak, fără a garanta stabilitatea postconflict. A argumentat că în acest fel Europa a devenit expusă afluxului de imigranţi.

Viktor Orban, la Băile Tuşnad

Viktor Orban a cerut Uniunii Europene să pună capăt tuturor iniţiativelor de a prelua atribuţii de la statele membre. Limitarea suveranităţilor naţionale în favoarea puterilor politice la nivel european reprezintă unul dintre principalele pericole în Europa actuală, a apreciat Orban, citat de agenţia MTI.

Decizia Marii Britanii de a ieşi din UE este sfârşitul erei. O eră în care Blocul comunitar a fost actor de nivel mondial, crede Orban. Acum, Uniunea Europeană este un actor regional. În cel mai bun caz este capabilă să influenţeze evenimente din apropiere. Dar altfel riscă să piardă chiar şi această capacitate, a subliniat premierul Ungariei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.