Premierul Romaniei s-a intors recent din Turcia, acolo unde si-a petrecut ultima luna, dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale la genunchi, iar acest lucru a tinut capul de afis al emisiunilor TV. Dupa ce ai comentat o luna intreaga era imposibil sa nu vedem si deznodamantul.

Dar pe noi nu deznodamantul ne intereseaza ci gafa pe care a facut-o un respectat moderator TV in timp ce dezbatea cu patos subiectul mai sus mentionat si care a intrigat-o atat de tare pe Oana Roman, incat aceasta a postat dojana direct pe pagina sa de Facebook: „Astazi am deschis televizorul. Ajung din greseala pe un post unde un domn moderator la un post de stiri afirma, citez: ” in lumea araba acolo unde dl Ponta si-a petrecut ultima luna.” Am incheiat citatul. Dle moderator, Turcia nu este in lumea araba, este o tara musulmana, dar nu araba. Si asta pentru ca nu toti musulmanii sunt arabi, nu toti arabii sunt musulmani. ( multi arabi sunt crestini), iar dintre musulmani doar 20 la suta sunt arabi. A fi arab inseamna a vorbi araba nu a fi musulman. Sunt peste un miliard de musulmani in lume, iar dintre ei, arabi sunt pana in 300 de milioane. Majoritatea musulmanilor sunt in India, Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka, Turcia. Multi sunt in Africa, dar NU Sunt arabi. Turcia este o tara musulmana intre Europa si Asia. O tara Orientala, dar nu araba. Va rog daca nu stiti macar taceti.”

Sincer nu putem comenta nimic la aceasta adevarata lectie de geografie si cultura arabo-musulmana, dar putem pune o intrebare la care nu prea am gasit raspunsul: De ce este Oana Roman atat de inversunata pe greseala moderatorului?

Rusine- rusinica domnule moderator!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.