Tom Cruise revine in Top Gun 2. Celebrul actor se pregătește să intre din nou în pielea personajului care l-a făcut celebru în urmă cu 30 de ani. Vestea vine în urma unei postări pe Twitter a producătorului Jerry Bruckheimer prin care acesta a anunțat că s-a întâlnit cu Tom Cruise în New Orleans pentru discuții legate de noua producție. Anul trecut, fostul soț al lui Nicole Kidman a declarat că este încântat de ideea unui nou film Top Gun. În 2012, planurile privind o continuare a celebrei producții au fost date peste cap odată cu moartea tragică a producătorului Tony Scott. 

Tom Cruise revine in Top Gun 2Reamintim că primul film din serie, Top Gun, este un film american din anul 1986 regizat de Tony Scott. Tom Cruise joacă în rolul principal un pilot de avion de vânătoare (F-14) al marinei militare americane. Filmul a fost produs de Don Simpson şi Jerry Bruckheimer. Protagonistul acestui film este Tom Cruise, în rolul locotenentului Pete Mitchell cu numele de cod Maverick, un pilot foarte bun dar cu un stil agresiv şi care zboară fără să respecte regulile. Se întâlneşte într-o misiune cu câteva MIG-uri cu care se luptă cu succes, dar partenerul său din celălalt avion, Cougar, se sperie, pierde controlul şi este în imposibilitatea de a ateriza. Maverick deşi mai are doar puţin combustibil se întoarce ca să-şi ajute partenerul să aterizeze. Reuşeşte sa-l aducă la sol. Odată întorşi pe Enterprise, Cougar îi spune căpitanului ca se retrage din marină. Maverick şi partenerul său Goose sunt trimişi la Miramar la Baza Avioanelor de Vânătoare pentru 5 săptămâni de antrenament cu cei mai buni piloţi. Odată ajuns acolo Maverick îşi cunoaşte rivalul, un pilot sub numele de cod Iceman. După prima zi de Top Gun, Maverick cunoaşte o tânără cu care intră în vorbă iar a doua zi află că aceasta este instructor la Top Gun sub numele de Charlie şi ea deţine toate informaţiile despre avioanele duşmane. Charlie află că Maverick a fost cel care a văzut MIG-urile şi îl invită la cină ca să-i povestească despre MIG-uri.

Tom Cruise revine in Top Gun 2La primul exerciţiu, vrând neapărat să câştige, Maverick încalcă anumite reguli şi este depunctat şi ameninţat de căpitanul lor (Viper) că dacă nu va respecta regulile va fi dat afară. La unul dintre cursurile predate de Charlie, Maverick are o dispută cu aceasta, cauzată de stilul agresiv al lui de zbura. După curs el pleacă nervos iar Charlie îl urmăreşte. În cearta dintre ei doi, ea îi mărturiseşte că este îndrăgostită de el după care urmează o noapte de dragoste. La următorul exerciţiu Maverick greşeşte din nou. În încercarea de a-l prinde pe Viper, el îşi părăseşte partenerul, încălcând o regulă importantă a Top Gun-ului având mai apoi o altercaţie cu rivalul său, Iceman. Când toate par să meargă bine în viaţa lui Maverick, se întâmplă o nenorocire: partenerul şi prietenul lui Maverick, Goose, moare într-un accident în timpul unui exerciţiu, avionul acestora prăbuşindu-se. Afectat de moartea prietenului său, Maverick refuză să mai zboare din teamă, fiind hotărât să renunţe. Charlie încercă să-l convingă să nu renunţe dar nu reuşeşte. Apare totuşi la absolvirea şcolii de piloţi în rând cu ceilalţi colegi ai săi. Într-o situaţie de criză, piloţii sunt nevoiţi sa pornească la luptă împotriva unor MIG-uri. Primii care pleacă la luptă este rivalul lui Maverick, Iceman, împreună cu Hollywood. Acesta din urmă este atacat de duşmani şi se prăbuşeşte. Maverick porneşte în ajutorul lui Iceman. Într-un atac de panică, el se sperie şi se întoarce. Amintindu-şi de moartea lui Goose, el prinde curaj şi se întoarce în luptă. Îl ajută pe Ice care este lovit. Reuşeşte să doboare avioanele duşmane, lupta fiind o victorie, aici terminându-se şi rivalităţile dintre el şi Ice. Câştigă dreptul de a fi instructor la Top Gun. Finalul filmului este momentul în care el se întoarce la Miramar, unde o regăseşte pe iubita sa, Charlie.

 

https://www.youtube.com/watch?v=VN8ze3S0Uj8

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.