Un studiu efectuat recent a dezvaluit ca barbatii moderni sunt plictisitori. Autorii lucrarii sunt de parere ca stilurile de viata nesanatoasa i-au facut pe barbatii secolului al XXI-lea sa devina mai putin aventurosi decat tatii lor, potrivit dailymail.co.uk.

Potrivit studiului, tinerii din zilele noastre nu au acelasi spirit aventurier al tatilor lor, din generatia anterioara, deoarece sunt mai putin pregatiti din punct de vedere fizic si le lipseste motivatia.

De asemenea, barbatii moderni au devenit din ce in ce mai dezinteresati sa se implice in activitati din categoria “senzatii tari”, in ultimii 35 de ani.

Comparabil cu sfarsitul anilor 1970, cad studiile au aratat ca barbatii erau cu 48% mai interesati decat femeile de practica sporturilor care cresc nivelul de adrenalina, in zilele noastre barbatii sunt doar cu 28% mai interesati decat femeile de ideea de a participa la sporturi extreme, precum parasutismul, scufundarile sau alpinismul.

Acest declin procentual reprezinta un indiciu al scaderii apetitului barbatilor pentru activitati pline de adrenalina, nu neaparat o crestere a interesului femeilor pentru practicarea acestor sporturi, potivit studiului.

Coordonatoarea acestui studiu realizat la Universitatea St. Andrews din Marea Britanie, Kate Cross, este de parere ca aceste rezultate dezvalui faptul ca barbatii moderni si-au pierdut interesul in precticarea exercitiilor fizice iesite din comun.

Studiul sugereaza faptul ca aceasta pierdere a interesului ar putea fi atribuita partial si scaderii diferentelor dintre cele doua sexe.

O a doua explicatie pentru acest fenomen consta in faptul ca intrebarile folosite in studiul din anii 1970 ar putea fi depasite in zilele noastre. In prezent, schiatul nu mai este considerat un sport inovator si nici un sport cu o intensitate ridicata.

Pe langa acestea, studiul publicat in revista stiintifica Scientific Reports a aratat ca diferentele dintre ceele doua sexe cu s-au modificat in alte domenii de-a lungul trecerii timpului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.