Un student canadian a inventat o metoda noua de indepartare a tatuajelor. Aceasta simpla metoda i-ar putea scapa pe cei care isi doresc sa apeleze la procedeul de eliminare a desenelor nedorite pe piele de durere si de cheltuielile mari.

Tehnicile actuale de indepartare a tatuajelor sunt extrem de dureroase si presupun costuri ridicate, insa crema inventata de tanarul canadian va poate scapa de toate aceste inconveniente.

„Cand comparam crema cu tehnicile de indepartare a tatuajelor care folosesc laser, unde apar arsuri, cicatrice, basici, ne dam seama ca am creat un medicament care nu prea are multe efecte secundare”, a declarat inventatorul. Doctorandul Alec Falkenham are numai 27 de ani.

„Crema nu tinteste niciuna dintre celulele normale ale pielii, deci nu apare o inflamatie foarte mare. De fapt, daca tinem cont de procesul pe care il utilizam in prezent, nu credem ca va mai aparea inflamtie deloc si va fi, probabil, un anti-inflamator”, a mai spus cercetatorul canadian.

Tatuajul se face prin injectarea de cerneala in piele. Aceasta tehnica poate duce la aparitia unui raspuns din partea sistemului imunitar. Celulele macrofage vin in regiunea afectata de cerneala tatuajului si inghit substanta. Unele astfel de celule transporta cerneala la nodulii limfatici, iar alte raman in zona si inghit foarte multa cerneala, dand nastere tatuajului permanent.

Crema ce promite a revolutiona lumea tatuajelor functioneaza prin atragerea in zona tatuajului a altor celule ale sistemului imunitar. Acestea vor consuma celulele pline cu cerneala, iar, dupa o perioada de timp, tatuajul devine fad pana dispare.

Aceasta noua metoda de indepartare a tatuajelor este mult mai sigura decat cea cu laser si, de asemenea, este si mult mai ieftina.

Crema lui Alec Falkenham este inca in faza de testare, iar studentul nu stie inca de cate aplicari este nevoie pentru indepartarea permanenta a desenului de pe piele, insa estimeaza un cost de patru centi per centimetru patrat. Aceasta estimare sugereaza ca pentru un tatuaj de 100 de centimetri patrati, cel care doreste sa il indeparteze, va achita in jur de 4,5 dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.