Elvetianul Joseph Blatter, presedintele FIFA, si francezul Jerome Valcke, secretar general al forului, nu sunt vizati de ancheta demarata de politia elvetiana, care a retinut miercuri sase inalti oficiali ai forului, sub suspiciunea de coruptie, potrivit directorului de comunicare al FIFA, Walter De Gregorio.

„Sepp Blatter este concentrat pe congres. Factorul de stres este un pic mai ridicat decat ieri. Este relaxat, pentru ca nu este implicat. FIFA este cea care a cerut, la 18 noiembrie 2014, deschiderea unei anchete. Raportul Garcia a fost remis atunci justitiei elvetiene. Este o surpriza ca s-a intamplat astazi (n.r. – valul de retineri), dar nu este o surpriza ca se intampla”, a nuntat De Gregorio, intr-o conferinta de presa, citat de L’Equipe.

Oficialul FIFA a redus la tacere zvonurile care au circulat miercuri, potrivit carora alegerile pentru presedintia forului mondial, care erau programate pentru vineri, ar urma sa fie amanate din cauza izbucnirii scandalului de coruptie. Walter De Gregorio a mai precizat si ca forul fotbalistic mondial va coopera din toate punctele de vedere cu autoritatile elvetiene competente implicate in aceasta ancheta.

„Nu este cel mai bun moment, dar FIFA coopereaza din plin cu justitia, raspunde la toate solicitarile de informatii. In acest caz, FIFA este victima. Oferim toate informatiile cerute, pentru ca este interesul nostru ca toate intrebarile puse sa gaseasca raspuns. Este dureros ce se intampla, dar este calea cea dreapta”, a anuntat Walter De Gregorio.

Doumentul care poate face lumina in privinta acuzatiilor de coruptie aduse oficialilor FIFA in legatura cu procesul de atribuire a organizarii Cupei Mondiale ( editia 2018 – Rusia si editia 2022 Qatar) , raportul Garcia, va fi facut public la finalizarea anchetei justitiei elvetiene.

„La Marrackech, in decembrie trecut, Comitetul Executiv a decis publicarea Raportului Garcia, dupa ce procedurile in curs vor fi incheiate”, a incheiat oficialul FIFA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.