Planta-cyborg, prezentată de cercetători care au anunțat că au transformat un trandafir obișnuit într-un circuit electronic, a devenit realitate. Planta-cyborg a fost creată de acești excentrici cercetători pentru a demonstra că se poate face așa ceva. Ea funcționează ca un circuit. Descoperirea este importantă pentru că ea ar putea ajuta la crearea unor plante care pot simți și arăta schimbările de mediu, iar în culturi a căror dezvoltare poate fi modificată apăsând un buton. Prima plantă electronică a fost creată la Universitatea Linkoping din Suedia și a fost descrisă în publicația Science Advances.

„Din ce stim noi, nu mai există lucrări publicate cu privire la introducerea electronicelor în plante. Nimeni n-a mai făcut asta până acum”, a spus Magnus Berggren, cercetător.
Planta-cyborg, prezentată de cercetători
Cercetătorii au introdus un polimer sintetic, PEDOT-S, în trandafir, folosind sistemul natural al florii de a lua apă dintr-un vas. Polimerul acesta a funcționat apoi ca un fel de fir care conduce semnale electrice. Substanța respectivă a ajuns și în frunze. Când prin plantă trecea curent, polimerul din frunze își schimbă culoarea. Cercetătorii au lucrat timp de două decenii pentru această descoperire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.