O companie din Bulgaria va construi in Bucuresti 100 de locuinte din containere maritime

O firma din Bulgaria va construi un ansamblu de locuinte in Bucuresti. Acest ansamblu social va insuma 100 de apartamente, structurate pe 5 etaje, contruite in intregime din containere maritime, iar costurile intretinerii acestor locuinte vor fi modice.

„Pam Consult Consortium prezinta, in cadrul Targului Imobiliar National – tIMOn, un proiect nou, la un pret extrem de mic. Este vorba de un ansamblu social construit din containere, ce va insuma 100 de apartamente de 2 camere si va fi structurat pe 5 etaje. In timp ce consumul mediu din Romania este de 180 kWh/mp/an, ansamblul de locuinte dezvoltat de Pam Consult Consortium se va incadra in aproximativ 80 kWh/mp/an, diferenta fiind simtita puternic in costurile energetice ale locatarilor. Fiecare apartament va avea aproximativ 27 de metri patrati, iar imobilul va avea si lift „, potrivit comunicatului transmis de tIMOn.

O companie din Bulgaria va construi in Bucuresti 100 de locuinte din containere maritime

Pentru a achizitiona un astfel de apartament va trebui sa achitati o suma de 12.000 de euro. Valoarea intregului ansamblu rezidential va fi de 1,2 milioane de euro. Suprafata blocului de locuinte este de 3.200 de metri patrati si este destinat unui numar de 350 de locatari.

„Casele din containere, desi un concept nou in Romania, au avut un succes rasunator pe piata internationala. Printre numeroasele beneficii ale acestora se numara durabilitatea, rezistenta la incendiu si costurile minime de intretinere. Un avantaj important al caselor din containere este faptul ca ele participa la mentinerea echilibrului ecologic al planetei. Practic, acestea sunt construite prin refolosirea containerelor de pe navele de transport maritim iesite din uz, iar majoritatea materialelor folosite pentru constructie sunt reciclabile”, se explica in comunicat.

Intregul proiect a fost conceput in ideea economisirii de energie, fiecare casa container incorporand numeroase sisteme special create in acest scop, cum ar fi acoperisurile verzi si sistemele pentru recoltare a apei de ploaie. De asemenea, greutatea unei astfel de locuinte face necesitatea unei fundatii sa fie minima, reducand costurile de contructie. Aceste unitati se livreaza asamblate in intregime, iar asta reduce si timpul destinat constructiei.

Acest proiect inedit va fi prezentat la tIMOn, desfasurat in perioada 16-19 aprilie in Bucuresti, in Piata Constitutiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.