Mulholland Drive este filmul secolului XXI

0
584

Mulholland Drive este filmul secolului XXI

Mulholland Drive în topul celor mai bune filme din secolul XXI.

La realizarea acestui top au contribuit 177 de critici din toată lumea. Printre primele locuri se află și pelicula românească „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, a regizorului Cristian Mungiu. BBC Culture a comandat acest sondaj printre critici. Pentru a afla care sunt cele mai bune 100 de filme ale secolului XXI.Mulholland Drive este filmul secolului XXIÎn urmă cu un an au reunit 62 de specialiști în cinematografie. I-au pus să numească cele mai bune pelicule americane din toate timpurile. Și s-a constat cu surprindere că numai șase dintre cele o sută erau realizate după anul 2000.

Prin noul top au dorit să dovedească faptul că noul secol a adus publicului producții ce merită cu adevărat vizionate. Numărul criticilor chestionați aproape s-a triplat. Fiind proveniți de pe toate continentele.

Unii dintre cei 177 de specialiști sunt recenzori de film la ziare și reviste. Scriu pentru site-uri de profil, iar alții provin din mediul academic și sunt experți în cinematografie. Concluzia sondajului realizat de BBC este clară. Cinematografia nu e pe moarte, ci evoluează.Mulholland Drive este filmul secolului XXIMulholland Drive a fost inițial un episod pilot al unui serial al postului ABC Network. Totuși, durata și conținutul acestuia nu au fost pe placul postului. Lynch a fost nevoit să taie mai multe scene. În ciuda acestui fapt, ABC a renunțat la serial. Întreg materialul filmat a fost folosit ulterior de regizor și transformat în film.

Pelicula a avut premiera la Festivalul de la Cannes, în 2001. Ss-a bucurat de mare succes în rândul criticilor. Nu a fost la fel de bine primită de public. Motiv pentru care lungmetrajul nu a avut încasări impresionante la box-office. Filmul lui Lynch se bazează pe un scenariu ce lasă loc la numeroase interpretări. Iar regizorul nu a oferit prea multe explicații în acest sens. Cu excepția a zece indicii prezente pe DVD-urile vândute în Statele Unite și în Marea Britanie.Mulholland Drive este filmul secolului XXIAcțiunea dramei Mulholland Drive se desfășoară în Los Angeles și prezintă întâmplări dramatice și scene bizare. Presărate cu gelozie și crimă, dar mai ales cu mister. În centrul se află două femei care trec printr-o serie de aventuri ciudate.

Accident de mașină, amnezie. Coșmar ce devine realitate, mafioți, crimă, sex, sinucidere. Și mai ales ideea de împlinire prin ”magia visului”. Toate acestea se regăsesc în acest film considerat de critici cel mai bun din secolul 21.

Pe locul al doilea se află pelicula „In the Mood for Love”. Film cu Maggie Cheung și Tony Leung, în regia lui Wong Kar-wai.

Filmul a fost lansat în 2000. A fost nominalizat la Palme d’Or, marele premiu al Festivalului de Film de la Cannes. Locul al treilea este ocupat de „There Will Be Blood”, lansat în 2007, cu Daniel Day-Lewis.

Performanța lungmetrajului „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” este una notabilă. Ocupând locul 15 în acest top 100 al celor mai bune filme ale acestui secol.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.