Garry Marshall a plecat într-o altă lume

0
303

Garry Marshall a plecat într-o altă lume

Garry Marshall a fost regizorul peliculei „Pretty Woman”.

A murit la vârsta de 81 de ani. Acesta s-a stins într-un spital din Burbank, California, din cauza unor complicaţii ale pneumoniei ce a urmat unui atac de cord.

Actor, producător, regizor și scenarist, Garry Marshall a avut o carieră în lumea filmului de peste patru decenii. A reușit să pună în evidență actrițe ca Julia Roberts și Anne Hathaway. Garry Marshall este cunoscut şi pentru realizarea serialului american „Happy Days”. Dar şi pentru scenariul şi producţia sitcom-urilor „The Odd Couple” sau „Mork and Mindy”.

Garry Marshall a plecat într-o altă lume

Regizorul s-a născut la New York, a studiat întâi jurnalismul, apoi şi-a început cariera în divertisment scriind texte comice pentru actori. Mai târziu, a început să scrie scenarii pentru un mai multe seriale de televiziune.

Garry Marshall a plecat într-o altă lume

Actorul de comedie Joey Bishop l-a remarcat în acea perioadă. Bishop l-a dus la Los Angeles şi l-a angajat pe post de scenarist pentru show-ul său, „The Joey Bishop Show”.

Marshall a scris scenarii pentru mai multe comedii populare de televiziune, printre care faimoasele „The Lucy Show” şi „The Dick Van Dyke Show” din anii ’60. În anii ’70, Garry Marshall a creat serialele „Happy Days”, „Laverne & Shirley”. Cu sora sa Penny Marshall în rol principal. Și „Mork and Mindy”, cu debutantul Robin Williams la vremea aceea, în rol principal.

Garry Marshall a plecat într-o altă lume

Marshall s-a concentrat apoi pe creaţia pentru marile ecrane, în anii ’80. A regizat blockbusterele „Pretty Woman” şi „Runaway Bride”. El a fost cunoscut și pentru alte comedii romantice precum ‘Frankie and Johnny’ (1991). Pentru ‘The Princess Diaries’ (2001) și ‘Valentine’s Day’ (2010). Pentru ‘New Year’s Eve’ (2011) și recenta ‘Mother’s Day’, lansată în aprilie.

 Garry Marshall era căsătorit cu Barbara Sue Marshall, din 1963, cu care avea trei copii și șase nepoți. A fost un mare regizor și Hollywood-ul îl plânge în acest moment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.