Considerat un subiect tabu in sportul feminin, si cu atat mai mult in tenisul feminin, „menstruatia” a fost in sfarsit dezvaluita.

Fosta campioana de la Wimbledon, cehoaica Petra Kvitova a avut curajul de a vorbi deschis despre greutatile pe care o jucatoare de tenis le intampina atunci cand este la menstruatie in timpul unui turneu.

La conferinta de presa de dinaintea startului turneului de Grand Slam de la Wimbledon, cehoaica a fost intrebata in ce masura „lucrurile feminine” afecteaza jucatoarele de tenis, intrebare ce a starnit rasete in randul barbatilor( ce sa stie ei). Nejenata de intrebare, Kvitova a replicat: „Cred ca o femeie normala stie. Este dificil sa joci, sa te antrenezi.”

Comentariile deschise ale jucatoarei vin la aproximativ 6 luni de cand jucatoarea britanica Heather Watson a deschis prima data subiectul controversat al menstruatiei in sport. Atunci, aceasta a pierdut in runda inaugurala la Australian Open, iar cand a fost intrebata de ce a pierdut, englezoaica a replicat: „Cred ca este vorba despre unul dintre acele lucruri pe care o femeie le are.” vorbind in premiera despre un lucru nemaifacut pana atunci de nicio alta jucatoare de tenis.

Subiectul menstruatiei in tenis este un subiect tabu, unul dintre acele subiecte care este maturat in liniste sub pres, ca un secret important, iar gestul Petrei Kvitovapoate fi interpretat ca un act de revolta, mai ales in contextul turneului de la Wimbledon unde jucatoarele sunt obligate sa poarte echipament complet alb.

Atitudinea fata de acest subiect nu este tratata la fel si in alte sporturi, unde jucatoarele vorbesc deschis, iar abordarea menstruatiei ar putea duce la modificarea regulamentului de desfasurare a competitiilor de tenis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.