Decizia privind şefia TVR se amână. Membrii CA au termen o săptămână să ajungă la un acord! Decizia privind şefia TVR a fost amânată miercuri, în condiţiile în care nu a existat majoritate în Consiliul de Administraţie pentru niciuna dintre propuneri, membrii CA având termen şapte zile pentru a ajunge la un acord. Anunţul a fost făcut de preşedintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, Gigel Ştirbu.Decizia privind şefia TVR se amână

„Până nu există o majoritatea în CA, comisiile nu pot lua o decizie. Se vede clar că există un blocaj politic. Politicul nu trebuie să se mai amestece”, a declarat Ştirbu.

Consiliul de Administraţie al TVR nu a ajuns la nicio decizie privind numirea unui preşedinte al TVR, în lipsa reprezentantului UDMR, candidaţii propuşi au primit un număr egal de voturi, şase la şase. Iniţial, în şedinţa CA TVR de miercuri dimineaţa lupta s-a dus între Radu Carp (susţinut de PNL) şi Doina Gradea (susţinută de PSD), fiecare dintre ei primind câte şase voturi. După retragerea lui Radu Carp şi autopropunerea Monicăi Ghiurcă pentru funcţia de preşedinte al TVR, CA a avut de ales între Doina Gradea şi Monica Ghiurco, fiecare primind tot câte şase voturi. La ora transmiterii acestei ştiri, Consiliul de Administraţie al TVR se află în şedinţă cu parlamentarii din comisiile de cultură pentru a discuta situaţia creată. Marţi seara, plenul Parlamentului a respins numirea lui George Orbean (susţinut de Guvern) pentru funcţia de preşedinte-director general al TVR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.