Cercetatorii din Statele Unite ale Americii au descoperit imbracamintea oamenilor de succes. Potrivit unui studiu, imbracamintea eleganta purtata la locul de munca poate sa modifice modul de functionare al creierului, relateaza huffingtonpost.com.

Numeroase birouri moderne, in mare parte cele care apartin unor companii ce activeaza in domenii creative, au un cod vestimentar extrem de permisiv. Jeansii si tricourile sunt adesea considerate o tinuta mai potrivita in aceste birouri decat costumele clasice, masculine, ori rochiile si pantofii cu toc.

Acest nou studiu al americanilor sugereaza ca imbracamintea eleganta purtata de locul de munca iti ofera un avantaj surprinzator. O tinuta eleganta modifica modul de gandire al persoanei care o poarta. Astfel, angajatul se va concentra mai mult pe imaginea de ansamblu. Drept urmare, o tinuta eleganta iti garanteaza mai mult succes decat una obisnuita, potrivit autorilor acestui studiu publicat in Social Psychologigal& Personality Science.

Studiul a fost realizat de cercetatorii de la vestita Universitate Columbia si de la Universitatea de Stat California din Northridge. In lucrare acestia dezvaluie descoperirea ca imbracamintea ar un impact semnificativ asupra tipurilor de procese cognitive. Stfel, cu cat tinuta la locul de munca este mai formala, cu atat procesul cognitiv al persoanei in cauza este mai abstract.

Cercetatorii americani au facut un studiu pe un grup de voluntari, studenti de ambele sexe. Tinerii au fost invitati sa completeze o serie de formulare si chetionare, concepute special pentru determinarea tipurilor de procese cognitive ale lor in momentul respectiv. Anterior testelor, voluntarii au fost pusi sa iti evalueze propriul grad de formalitate in contextul tinutei vestimentare. Intr-o alta serie de teste, tinerii au fost rugati sa poarte “haine care pot fi purtate la cursuri” si “haine care pot fi purtate la interviurile de angajare”.

Cum sa te imbarci pentru succes 2

Ca rezultata, voluntarii care au purtat pe parcursul testelor tinute formale au prezentat o gandire mai cuprinzatoare, spre deosebire de cei cu tinute casual.

„Îmbrăcămintea formală i-a făcut pe oameni să se simtă mai puternici, iar acest fapt i-a făcut să fie mai dispuşi să adopte o gândire abstractă, la un nivel superior”, a declarat coordonatorul studiului, Michael Slepian. Acesta a adaugat ca un „costum clasic reprezintă un simbol al puterii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.