Consiliul National al Audiovizualului, CNA, va analiza saptamana aceasta o editie a show-ului concurs “Romanii au talent”. In cadrul acestei emisiuni a fost promovat un condamnat acuzat de complicitate la crima, iar CNA va solicita un punct de vedere de la Pro TV si de la Ministerul Justitiei privind aceasta situatie.

Concurentul in cauza, Andrei Grigoriu, promovat in cadrul emisiunii “Romanii au talent” a fost condamnat la inchisoare pentru 16 ani, dupa ce a fost condamnat pentru complicitate la crima.

CNA a decis in sedinta de spatamana trecuta ca departamentele de specialitate sa intocmeasca un raport de monitorizare al editiei emisiunii in care respectivul concurent a fost prezentat publicului, iar in sedinta de saptamana aceasta urmeaza sa fie analizat acest caz. Decizia privind aceasta analiza a fost luata in unanimitate de membri prezenti la sedinta CNA de joi.

Valentin Jucan, cel care a prezidat sedinta, a precizat ca a primit pana in prezent mai multe reclamatii referitoare la prezenta in emisiune a lui Nadrei Grigoriu.

„Se pare că acesta a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate, este vorba de o condamnare pentru complicitate la crimă. Vă solicit să solicităm un punct de vedere atât postului, pentru a ne aduce clarificări, dar eu aş adăuga necesitatea de a avea o corespondenţă scurtă cu Ministerul Justiţiei, ca să ştim dacă într-adevăr ce s-a spus pe piaţă, şi anume că dânsul a fost condamnat pentru această crimă, este adevărat sau nu. Au fost voci care au spus că este vorba despre tăinuire. Nu aş vrea să mergem înainte fără să ştim pentru ce anume a fost condamnat”, a spus Valentin Jucan.

El a precizat ca daca se dovedeste ca persoana in cauza a fost condamnata pentru o crima, ea nu poate fi prezentata telespectatorilor drept „model“.

„Eu nu cred că este un model care poate fi promovat într-o emisiune care se numeşte «Românii au talent» (…) Având în vedere că persoana respectivă a fost parte dintr-un proces, acest proces s-a finalizat cu o hotărâre a instanţei, iar acea hotărâre a instanţei a fost respectată, persoana respectivă şi-a ispăşit pedeapsa. Practic, faţă de societate, acea persoană a reglat acest moment al vieţii. Nu aş fi avut poate o problemă dacă ar fi apărut într-o emisiune care ar fi avut ca temă, de exemplu, modul în care o persoană care a trecut printr-un astfel de eveniment nefericit din viaţă s-a reabilitat şi încearcă să îşi reconstruiască viaţa. Dar, atât timp cât emisiunea «Românii au talent» nu are ca obiect, din punctul meu de vedere, nu se referă la modul în care oamenii reuşesc să traverseze prin viaţă momente dificile, ci are ca scop promovarea unor talente şi a unor personaje care reuşesc în viaţă printr-un talent nedescoperit, eu înţeleg că această emisiune are rolul de a promova aceste talente şi de a le promova”, a mai spus Jucan, in sedinta CNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.