Renumitul antrenor care a transformat echipa Borussia Dortmund intr-o forta de temut in intreaga Europa a anuntat ca va renunta la echipa din Germania. Jurgen Klopp (47 ani) le-a cerut sefilor clubului rezilierea de comun acord a contractului, potrivit publicatiei Bild.

Tehnicianul Jurgen Klopp este cel mai renumit antrenor german de club. Acestea si-a capatat reputatia dupa perfomantele extraordinare inregistrate cu Borussia Dormund. Acesta a preluat echipa in anul 2008 (anterio, retrogradase cu Mainz) si, cu timpul, i-a transformat pe galben – negri intr-o formatie foarte temuta pe continent.

Cu Jurgen Klopp la conducere, echipa Borussia Dortmund a castigat doua titluri de campionat in Germania, inb anul 2011 si 2012. In anul 2012 a castigat si cupa Germaniei si doua supercupe in tara de origine in anul 2013 si 2014. Cu Klopp pe banca, Borussia a jucat si o finala de Liga Campionilor, pe care a pierdut-o in urma unei lupte aprige, in fata lui Bayern Munchen (1-2, in 2013) in minutul 2013.

Jocul Borussiei Dortmund s-a rupt in actualul sezon, iar echipa a fost chiar si “lanterna rosie” in Bundesliga, dupa cea de-a 18-a etapa. Jurgen Klopp nu a fost capabil sa redreseze aceasta corabie in continua scufundare (locul 10 in campionat momentan), iar antrenorul a decis ca o despartire de club ar fi cea mai buna solutie, atat pentru el, cat si pentru echipa. De aceea, el i-a anuntat pe patronii clubului ca incepand cu sfarsitul actualului sezon doreste sa ii fie reziliat contractul. Aceasta decizie vine dupa ce in vara anului trecut tehnicianul isi prelungise colaborarea cu Borussia pana in anul 2018.

Informatiile aparute in Bild, publicatie germana, au fost confirmate de anuntul oficial al BVB, in conferinta de presa programata “din scurt” miercuri.

Presa si mass-media germana vehiculeaza ca urmasul lui Jurgen Klopp ar putea fi Thomas Tuchel (41 ani), care in urma despartitii de Mainz de anul trecut a ramas liber de contract.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.