Facebook si-a mutat sediul intr-o noua locatie din Silicon Valley. Noul sediu a fost conceput de catre arhitectul Frank Gehry si este chiar impresionant, cu un parc pe acoperis si clasificat drept “cel mai mare birou deschis din lume”.

Noua cladire ce gazduieste populara retea de socializare este “destul de simpla si fara fantezie”, potrivit fondatorului si PDG-ului Facebook, Mark Zuckerberg. El a mai explicat si ca acest lucru a fost “voit”.

“Vrem ca spațiul nostru sa fie ca o lucrare in curs. Cand intrati in spatiile noastre, am vrea sa simtiti tot ceea ce ramane de facut pentru a conecta lumea”, a scris pe contul de Facebook Mark Zuckerberg.

Angajatii Facebook s-au mutat in “cel mai mare birou deschis din lume” 1

Facebook a avut ca obiectiv “crearea unui spatiu perfect din punctul de vedere al ingineriei, pentru ca echipele sa poata lucra impreuna”, potrivit lui Mark Zuckerberg.

“In acest scop, am imaginat cel mai mare birou deschis din lume, adica o singura camera in care lucreaza mii de oameni. Exista spatii mici unde se poate lucra impreuna si astfel oamenii se pot deplasa usor si colabora cu toti”, afirma fondatorul retelei de socializare.

Cladirea noului sediu are pe acoperis amenajat un parc de patru hectare care cuprinde “poteci si multe spatii naturale unde oamenii se pot aseza si lucra”, a completat Zuckerberg pe Facebook.

Serviciile arhitectului canadian Frank Gehry au fost contractate de reteaua de socializare in anul 2012. Acesta a proiectat, printre altele, Muzeul  Muzeul Guggenheim din Bilbao (Spania) sau sala de concerte Walt Disney din Los Angeles. Canadianul este cunoscut pentru talentul sau si stilul destructurat, constructiile sale parand neterminate. Gehry a conceput si Stata Center al MIT, Massachusetts Institute of Technology din nord-estul Statelor Unite, dar si Cinemateca franceza de la Paris, potrivit relatarilor AFP.

Asemenea Facebook, compania Apple se afla in procesul constructiei unui nou sediu. Acesta se aseamana unei navete spatiale. Google a dezvaluit de curand planul de realizare a unui campus in stil futurist, al carui proiect include fauna, flora si mici rauri, anunta Agerpres.

Tu ce parere ai despre noul sediu Facebook?

Angajatii Facebook s-au mutat in “cel mai mare birou deschis din lume” 0

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.